Bild på Mormors Cornbread

Mormors Cornbread

Amarula
ons, 2010-06-23 20:41

Cornbread är något man bakar i USA och det finns olika typer av Cornbread, just den här liknar väldigt mycket en vanlig sockerkaka fast den är en aning kompakt och konsistensen är lite grövre på grund av majsmjölet.

Receptet ger

1
st kaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 125 gram smör eller margarin
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 1/2 dl majsmjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1.  Smörj och bröa en sockerkasform.

  2.  Smält matfettet och häll i mjölken.

  3. Blanda alla torra ingredienser utom socker.

  4.  Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt först matfett + mjölk och medans du vispar sakta häll i dom torra ingredienserna, häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i 175 grader i ca. 40 minuter. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.