Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mormors Cornbread
Cornbread är något man bakar i USA och det finns olika typer av Cornbread, just den här liknar väldigt mycket en vanlig sockerkaka fast den är en aning kompakt och konsistensen är lite grövre på grund av majsmjölet.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 st kaka
Räcker till...
1 st kaka
Recepttyp
Mjuka kakor
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 125 gram smör eller margarin
- 1,5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 2,5 dl mjölk
- 2,5 dl vetemjöl
- 2,5 1/2 dl majsmjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk vaniljsocker
Smörj och bröa en sockerkasform.
Smält matfettet och häll i mjölken.
Blanda alla torra ingredienser utom socker.
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt först matfett + mjölk och medans du vispar sakta häll i dom torra ingredienserna, häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i 175 grader i ca. 40 minuter.