Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(23)

Mormors Cornbread

Cornbread är något man bakar i USA och det finns olika typer av Cornbread, just den här liknar väldigt mycket en vanlig sockerkaka fast den är en aning kompakt och konsistensen är lite grövre på grund av majsmjölet.

Amarula

Vote
(23)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 st kaka

Räcker till...

1 st kaka

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 125 gram smör eller margarin
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 1/2 dl majsmjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  1.  Smörj och bröa en sockerkasform.

  2.  Smält matfettet och häll i mjölken.

  3. Blanda alla torra ingredienser utom socker.

  4.  Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt först matfett + mjölk och medans du vispar sakta häll i dom torra ingredienserna, häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i 175 grader i ca. 40 minuter.