Bild på Morotskaka
Bild på Morotskaka
Bild på Morotskaka

Morotskaka

cookiesandsweets.se, cookiesandsweets.se
mån, 2015-05-18 21:51

Något så busenkelt som morotskakan som kan bli så lyxigt gott. Se till att du inte snålar med frostingen bara.

Receptet ger

24
rutor

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Morotskaka:

Ingrediens

  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl strösocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 4 st ägg
  • 4 st morötter , mellanstora, ca 6 dl rivna
  • 200 g smör , normalt saltat, smält
  • 0,5 tsk malen kanel , kan ev uteslutas

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla eller klä en 20X30 cm plåt med bakplåtspapper.

  2. Blanda i en bunke mjöl, bakpulver och vaniljsocker samt ev malen kanel.
    I en annan bunke vispa luftigt äggen och strösocker.

  3. Vispa mjölblandningen i äggsmeten och blanda i sist smör och rivna morötter.

  4. Häll smeten i formen och grädda i nedersta delen av ugnen för ca 20 minuter eller tills kakan har stelnat och fått fin färg.
    Låt den kallna i formen under en köksanduk innan du lägger på frosting och skär den i bitar.

     

Rubrik

  • Färskost frosting:

Ingrediens

  • 200 g färskost (Philadelphia typ)
  • 50 g smör ,normalsaltat, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker

Gör så här

  1. Vispa smöret vit och fluffigt.
    Vispa färskosten för sig och blanda med smöret.

  2. Under fortsatt vispning häll florsocker, ca 1/2 dl åt gången.

  3. Vill du färga eller smaksätta din frosting gör du det sist. 

  4. Jag har blivit helt galen i Bubbelgum essens så nu för tiden smaksätter jag ALLT med den. Jag "tappade" två droppar även i denna frosting. Jag överdriver inte när jag säger att det gav morotskakan den där pricken över i-et, hur konstigt det än låter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.