Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Morotskaka
Räcker till 1 st rund form, ca 23 cm i diameter
Räcker till...
1 st rund form, ca 23 cm i diameter
Recepttyp
Mjuka kakor
Morotskaka
Ingredienser
Så gör du
- 2,5 dl matolja
- 3,5 dl socker
- 4 dl rivna morötter
- 3 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk malen muskotnöt
- 1 tsk kanel
- 50 g Dr. Oetker valnötskärnor
Topping
- 200 g Philadelphiaost
- 200 g smör eller margarin rumstempererat
- 3 dl florsocker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- saft och rivet skal från 1 citron
Dekoration
- 1 burk dekorationsströssel
Sätt ugnen på 200 grader.
Vipsa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och blanda ner ett ägg i taget.
Blanda de övriga ingredienserna och rör ner i smeten. Hacka valnötterna och tillsätt sedan dem i smeten.
Häll smeten i en smord, bröad form (ca 23 cm) Grädda kakan i 200 grader i ca 60 minuter.
Vispa alla toppingingredienserna till en luftig smet och bred över kakan när den svalnat.
Låt kakan stå kallt en stund, så att toppingen stelnar något. Garnera med strössel.