Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Morotskaka

Vote
(5)

Räcker till 1 st rund form, ca 23 cm i diameter

Räcker till...

1 st rund form, ca 23 cm i diameter

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2,5 dl matolja
  • 3,5 dl socker
  • 4 dl rivna morötter
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk malen muskotnöt
  • 1 tsk kanel
  • 50 g Dr. Oetker valnötskärnor
Topping
  • 200 g Philadelphiaost
  • 200 g smör eller margarin rumstempererat
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • saft och rivet skal från 1 citron
Dekoration
  • 1 burk dekorationsströssel
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Vipsa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och blanda ner ett ägg i taget.

  3. Blanda de övriga ingredienserna och rör ner i smeten. Hacka valnötterna och tillsätt sedan dem i smeten.

  4. Häll smeten i en smord, bröad form (ca 23 cm) Grädda kakan i 200 grader i ca 60 minuter.

  5. Vispa alla toppingingredienserna till en luftig smet och bred över kakan när den svalnat.

  6. Låt kakan stå kallt en stund, så att toppingen stelnar något. Garnera med strössel.