Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Morotskaka

När jag skall laga morotskaka använder jag mig alltid av det här receptet. Den har en hård skorppa, men inuti är den härligt mjuk och fluffig!

Tortelina

Vote
(9)

Räcker till 1 kaka

Räcker till...

1 kaka

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2½ dl vetemjöl
  • 2½ dl grahamsmjöl
  • 3½ dl socker
  • 6 dl finrivna morötter
  • 5 st ägg
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 st citron rivet skal och saft
  • 2 dl Kesella mager kvarg
Glasyr
  • 150 g philadelphia
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 st citronskal, rivet
  • 1 tsk citronsaft
  1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda vete och grahamsmjöl med strösocker, bakpulver, kanel och malen kryddnejlika.

  2. Riv citronskal och morötter. Pressa citronen.

  3. Vispa upp äggen och rör ner rivet citronskal, citronsaft, morötter samt kesella.

  4. Rör sedan i blandningen med de torra ingredienserna.

  5. Häll smeten i en smord och bröad 2-litersform och grädda ca 1 timme (45 minuter räckte för mig) i nedre delen av ugnen. Prova med en sticka, då stickan är torr är kakan klar

  6. Mosa osten tillsammans med rivet citronskal, florsocker samt en tsk citronsaft. Bred på den avsvalnade kakan.