Morotskaka
När jag skall laga morotskaka använder jag mig alltid av det här receptet. Den har en hård skorppa, men inuti är den härligt mjuk och fluffig!
Räcker till 1 kaka
1 kaka
Ingredienser
Så gör du
- 2½ dl vetemjöl
- 2½ dl grahamsmjöl
- 3½ dl socker
- 6 dl finrivna morötter
- 5 st ägg
- 0.5 tsk malen kryddnejlika
- 2 tsk kanel
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 st citron rivet skal och saft
- 2 dl Kesella mager kvarg
Glasyr
- 150 g philadelphia
- 1.5 dl florsocker
- 1 st citronskal, rivet
- 1 tsk citronsaft
Värm ugnen till 200 grader. Blanda vete och grahamsmjöl med strösocker, bakpulver, kanel och malen kryddnejlika.
Riv citronskal och morötter. Pressa citronen.
Vispa upp äggen och rör ner rivet citronskal, citronsaft, morötter samt kesella.
Rör sedan i blandningen med de torra ingredienserna.
Häll smeten i en smord och bröad 2-litersform och grädda ca 1 timme (45 minuter räckte för mig) i nedre delen av ugnen. Prova med en sticka, då stickan är torr är kakan klar
Mosa osten tillsammans med rivet citronskal, florsocker samt en tsk citronsaft. Bred på den avsvalnade kakan.