Bild på Morotskaka
Bild på Morotskaka
Bild på Morotskaka
Bild på Morotskaka

Morotskaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2010-03-09 18:27

Receptet ger

1
st
rund form, ca 23 cm i diameter

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2,5 dl matolja
  • 3,5 dl socker
  • 4 dl rivna morötter
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk malen muskotnöt
  • 1 tsk kanel
  • 50 g Dr. Oetker valnötskärnor

Rubrik

  • Topping

Ingrediens

  • 200 g Philadelphiaost
  • 200 g smör eller margarin rumstempererat
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • saft och rivet skal från 1 citron

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • 1 burk dekorationsströssel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Vipsa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och blanda ner ett ägg i taget.

  3. Blanda de övriga ingredienserna och rör ner i smeten. Hacka valnötterna och tillsätt sedan dem i smeten.

  4. Häll smeten i en smord, bröad form (ca 23 cm) Grädda kakan i 200 grader i ca 60 minuter.

  5. Vispa alla toppingingredienserna till en luftig smet och bred över kakan när den svalnat.

  6. Låt kakan stå kallt en stund, så att toppingen stelnar något. Garnera med strössel.

Jätte gott

Jätte gott

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.