Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Morotskaka
Mycket saftig morotskaka med supergod glasyr.
Räcker till 1 st morotskaka
Räcker till...
1 st morotskaka
Recepttyp
Mjuka kakor
Morotskaka
Ingredienser
Så gör du
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl matolja
- 3 dl rivna morötter
Glasyr
- 60 gram smält margarin
- 200 gram Philadelphiaost
- 2 msk vaniljsocker
- florsocker smaka av, inte gott om det blir för sött.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem i äggsmeten.
Tillsätt morötterna och oljan. Rör allt till en smet. Häll i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader i 30 minuter.
Blanda alla ingredienser till glasyren och bred den på den avsvalnade kakan.