Bild på Morotskaka

Morotskaka

Tortelina
mån, 2010-06-07 19:51

När jag skall laga morotskaka använder jag mig alltid av det här receptet. Den har en hård skorppa, men inuti är den härligt mjuk och fluffig!

Receptet ger

1
kaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2½ dl vetemjöl
  • 2½ dl grahamsmjöl
  • 3½ dl socker
  • 6 dl finrivna morötter
  • 5 st ägg
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 st citron rivet skal och saft
  • 2 dl Kesella mager kvarg

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 150 g philadelphia
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 st citronskal, rivet
  • 1 tsk citronsaft

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda vete och grahamsmjöl med strösocker, bakpulver, kanel och malen kryddnejlika.

  2. Riv citronskal och morötter. Pressa citronen.

  3. Vispa upp äggen och rör ner rivet citronskal, citronsaft, morötter samt kesella.

  4. Rör sedan i blandningen med de torra ingredienserna.

  5. Häll smeten i en smord och bröad 2-litersform och grädda ca 1 timme (45 minuter räckte för mig) i nedre delen av ugnen. Prova med en sticka, då stickan är torr är kakan klar

  6. Mosa osten tillsammans med rivet citronskal, florsocker samt en tsk citronsaft. Bred på den avsvalnade kakan.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.