Bild på Morotskaka deluxe!

Morotskaka deluxe!

Tessanbakar, http://tessanbakar.se
fre, 2016-04-15 15:43

Denna morotskaka är så god, vacker och lyxig så den platsar på vilket kalas som helst. 

Receptet ger

1
stor morotskaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk mald ingefära
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker eller 0,5 tsk vaniljpulver
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl socker
  • 3 ägg (medium)
  • 1 dl mjölk
  • 5 st medelstora rivna morötter (6 dl)
  • 50 g pecannötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
    Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, kanel, ingefära och vaniljsocker i en bunke. Vispa smör och socker vitt och fluffigt i en annan bunke. Tillsätt äggen ett i taget i smörsmeten och vispa ordentligt mellan varje ägg så det är ordentligt utblandat. Varva mjölblandning och mjölk ner i äggsmeten och vispa på låg hastighet under tiden.
    Rör sist ner hackade pacannötter och rivna morötter.
    Häll upp smeten i fyra stycken formar på ca 15 cm, det går jättebra med engångsformar, och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
    Låt bottnarna svalna helt. Det går bra att baka bottnarna dagen innan och låta dem vila i kylen över natten.

Rubrik

  • Frosting:

Ingrediens

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 400 g kylskåpskall Philadelphia
  • 2,5-3 dl florsocker

Gör så här

  1. Vispa smöret ett par minuter med elvisp så det blir mjukt och fluffigt. Tillsätt Philadelphian och fortsätt vispa tills det är helt blandat men inte längre än så. Rör ner florsockret.
    När bottnarna har svalnat helt fyller du dem med frosting och spacklar lite runt om hela tårtan.
    Ställ i kylen.

Rubrik

  • Kanderade nötter:

Ingrediens

  • 50 g pecannötter
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Värm upp en stekpanna på strax över medelvärme. Häll i socker och vatten och värm till sockret har smält helt och börjat få lite färg. Häll i nötterna och rör om. Fortsätt värma under omrörning till sockret smält igen och nötterna fått lite färg. Häll upp nötterna på et bakplåtspapper för att svalna. Var försiktig, smält socker är väldigt varmt.
    När nötterna svalnar bryter du loss dem och lägger på tårtan.

    Jag valde att lägga på Physalis och smultronvindruvor också.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.