Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Morotskaka med glasyr
Den här saftiga, goda morotskakan är en av mina favoriter. Den är enkel att göra och jag lovar att gästerna kommer att gilla den!
Räcker till 12 bitar
Räcker till...
12 bitar
Recepttyp
Mjuka kakor
Morotskaka
Ingredienser
Så gör du
Kakan
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk ingefära
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 dl matolja , jag använde rapsolja
- 3 st rårivna morötter
Glasyr
- 200 gr Philadelphiaost
- 1,5 dl florsocker
- 25 gr mjukt smör
- 1 st lime (saften) alt. 2-3 tsk Dr. Oekter vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 g
Skala och finriv morötterna med rivjärn eller finhacka med matberedare.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
Tillsätt resten av ingredienserna, sist de rivna morötterna.Grädda i c.a 35 min. Låt kakan svalna.
Vispa ihop ingredienserna och låt stå i kylskåpet ett tag innan du brer den på kakan.