Bild på Morotskaka med glasyr
Bild på Morotskaka med glasyr

Morotskaka med glasyr

Fröken Luisa
ons, 2010-04-28 11:59

Den här saftiga, goda morotskakan är en av mina favoriter. Den är enkel att göra och jag lovar att gästerna kommer att gilla den!

Receptet ger

12
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Kakan

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk ingefära
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 dl matolja , jag använde rapsolja
  • 3 st rårivna morötter

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 200 gr Philadelphiaost
  • 1,5 dl florsocker
  • 25 gr mjukt smör
  • 1 st lime (saften) alt. 2-3 tsk Dr. Oekter vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 g

    Skala och finriv morötterna med rivjärn eller finhacka med matberedare.
    Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
    Tillsätt resten av ingredienserna, sist de rivna morötterna.

    Grädda i c.a 35 min. Låt kakan svalna.

  2. Vispa ihop ingredienserna och låt stå i kylskåpet ett tag innan du brer den på kakan.

Hur stor ska formen vara?????

Hur stor ska formen vara?????

Provar att baka kakan nu och

Provar att baka kakan nu och det ser ut att bli suveränt! Vilket kanontips!

Super Bra!!!!! Älskar den

Super Bra!!!!!

Älskar den

Helt fantastisk kaka!

Helt fantastisk kaka!

Jättebra kaka! Alla i

Jättebra kaka! Alla i familjen blev mycket nöjda! Tack så mycket för tipset.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.