Bild på Morotskaka med kanel och muskot

Morotskaka med kanel och muskot

Bagaren
tis, 2010-06-01 07:45

En saftig morotskaka som är lätt att svänga ihop. Dekorera som ni vill. På bilden har vi använt Dr. Oetkers fina pärlor och Lillifeeströssel. Och dottern gjorde en marsipandekoration!

Receptet ger

12
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2,5 dl matolja
  • 3,5 dl strösocker
  • 4 dl finrivna morötter
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk mald muskot

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 0,5 st citron (rivet skal och saften)
  • 250 gram Kesella
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker

Gör så här

  1. Smörj och bröa en springform (ca 21 cm i diameter). Rör ihop olja och socker. Tillsätt de rivna morötterna och därefter äggen ett i taget. Blanda all torra ingredienser och rör ner i smeten.

  2. Grädda på 200 grader i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Kakan skall vara fast, men ändå lite kladdig i mitten. Lossa kakan och vänd upp den på ett fat. Låt kakan svalna medan du förbereder glasyren.

  3. Riv citronskalet fint och pressa saften ur citronen. Blanda alla ingredienser till glasyren och vispa till en luftig smet. Bred glasyren över kakan och ställ in den i kylen tills den stelnat (ca 15 minuter). Dekorera kakan.

bra jobbat

bra jobbat

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.