Bild på Morotsmums

Morotsmums

ErlaskolanLMJ
mån, 2015-09-21 10:58

Blandning mellan Morotskaka och Kärleksmums, mycket gott.

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl neutral matolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 dl malen ingefära
  • 0,5 tsk salt
  • 300 gram morötter
  • 1,5 dl kokos
  • 3 droppar röd karamellfärg
  • 75 gram arla svenskt smör
  • 3/4 dl starkt kaffe
  • 1/2 dl kakao
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 hel påse minimarscmallows
  • Strössel hur mycket du vill

Gör så här

  1. Gör så här:

    1. Sätt på ugnen 175 grader, sätt 175 grader (sätt INTE ugnen på högre grad för då blir kakan bränd.

    2. Ta fram bunken och häll i äggen och strösockret, vispa tills det blir vitt och pösigt, tillsätt oljan och vispa ihop.

    3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, kanelen, ingefäran och saltet i en annan skål ( de torra ingredienserna).

    4. Blanda i de torra ingredienserna i äggsmeten.

    5. Avsluta med att hälla i dem rivna morötterna och riven kokos.

    6. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 45-50min ( tills du kan sticka ner en tandpetare och ta upp den ren).

    7. Låt kakan svalna HELT innan du brer på glasyren.

     

    Glasyr:

    Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker & florsocker, blanda ordentligt. Ta ut kakan ur ugnen, bred ut glasyren på kakan. Strö över kokosflingor. Häll sedan på alla mini marshmallow och sedan på med lite strössel.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.