Bild på Ölkaka

Ölkaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2012-09-06 14:01

En julkryddad kaka utan tillsatt fett i. Avnjuts bäst nybakad med lite smör på som liten kvällsrätt. Gärna tillsammans med en kall öl...

Här nedan finner ni vårt recept på ölkaka:

Receptet ger

2
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 7,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 2 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk stött ingefära
  • 5 dl farinsocker
  • 1 st ägg
  • 1 st öl ljus eller mörk (33 cl)

Gör så här

  1. Smörj och bröa två avlånga formar, ca 10 * 30 cm.
    Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, nejlikor, kanel och ingefära. Tillsätt farinsocker och ägg. Häll i ölen och rör samman till en jämn smet.

  3. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter. Känn med sticka att bröden är klara.

  4. Låt svalna på galler.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.