Bild på Pain de Genes

Pain de Genes

Odense, www.odense-marcipan.se
mån, 2010-05-31 20:11

Alla ingredienser ska vara rumstempererade.

Receptet ger

2
formar
16 cm i diameter

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • smör
  • hyvlad mandel

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 250 g Odense mandelmassa Lyx
  • 175 g smör
  • 3 st äggulor
  • 1 st ägg
  • 1/4 dl mörk rom
  • 2 msk vetemjöl

Gör så här

  1. 1. Smöra formarna och täck kanter och botten med hyvlad mandel.

    2. Blanda mandelmassa med smör. Tillsätt sedan äggula och ägg, lite åt gången. Var mycket försiktig vid blandning, så att den inte blir för luftig.

    3. Tillsätt därefter rom och vänd sist i vetemjöl.

    4. Fyll upp 2 mm under kanten på formen och baka i 200 °C ca 25 minuter.

    5. Vänd upp och ner efter bakning och tag bort formen.

    6. När kakan kallnat, sikta på ett påskmotiv med hjälp av en mall och florsocker.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.