Bild på Pajrutor med hallon och blåbär
Bild på Pajrutor med hallon och blåbär
Bild på Pajrutor med hallon och blåbär

Pajrutor med hallon och blåbär

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2016-06-01 12:19

Recept på sockerfri och glutenfri bärkaka, med frystorkade bär, som smakar underbart gott! 

Receptet ger

4
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Botten:

Ingrediens

  • 45 g smör
  • dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk sötströ
  • msk pofiber
  • lite vanilj från Dr. Oekter Vaniljtwister (ca 1 krm)

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 50 g hallon och blåbär (ca hälften utav var)
  • 1 tsk sötströ

Rubrik

  • Extra till toppingen:

Ingrediens

  • 10 g nötter (tex hasselnötter)
  • 2 msk Dr. Oetker Frystorkade bär Hallon

Gör så här

  1. Botten:

    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser noga. Ta bort ca 1/3 - 1/4-del av degen. Forma den stora delen av degen som en fyrkant på en plåt med bakplåtspapper, ca 10X10X1 cm.

     

  2. Fyllning:

    Mosa samman bär och sötning. Häll bort eventuell vätska som bildas (exempelvis om bären varit frysta). Fördela bären på pajbottnen.

     

  3. Topping:

    Ta den lilla delen av degen och blanda med grovhackade nötter samt naturlig dekoration. Söta eventuellt extra. Smula över toppingen ovanpå bären. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter (se till att pajen inte blir bränd). Låt svalna och skär i fyra bitar.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.