Bild på Pepparkaka med lingon
Bild på Pepparkaka med lingon
Bild på Pepparkaka med lingon
Bild på Pepparkaka med lingon

Pepparkaka med lingon

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2010-03-02 19:14

Recept på ljuvlig mjuk pepparkaka som får sin saftighet från rårörda lingon och gräddfil. Att den är busenkel att göra är bara ett extra plus.

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 påse Dr. Oetker pepparkakskryddor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 2,5 dl gräddfil
  • 2,5 dl rårörda lingon
  • 1 påse Dr. Oetker vaniljaroma

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form med löstagbar botten.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda kryddor med mjöl och bikarbonat och vänd ner i smeten tillsammans med gräddfil. Tillsätt det smälta smöret.

    Blanda lingon och vaniljarom.

    Häll hälften av smeten i formen. Fördela lingonen över smeten och häll sedan på resterande smet.

    Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda kryddor med mjöl och bikarbonat och vänd ner i smeten tillsammans med gräddfil. Tillsätt det smälta smöret.

  4. Blanda lingon och vaniljarom.

  5. Häll hälften av smeten i formen. Fördela lingonen över smeten och häll sedan på resterande smet.

  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

riktigt saftig och god, lätt

riktigt saftig och god, lätt att göra, en favorit..!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.