Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Rabarberkaka
Krämigt god rabarberkaka. Väldigt bra att ha i frysen och ta upp när tillfälle ges.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 långpanna
Räcker till...
1 långpanna
Recepttyp
Mjuka kakor
Fruktkaka
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 5 st ägg
- 5 dl socker
- 2 1/2 dl smält smör eller margarin
- 5 dl vetemjöl
- Rabarber efter smak och tycke
Kinuski sås:
- 3 dl grädde
- 1 1/2 dl socker
- 1 1/2 msk Margarin eller smör
Sätt ugnen på 175 °C.
Skölj och skär rabarbern i bitar.
Smörj och bröa en långpanna.
Vispa samma ägg och socker, rör ner det smälta smöret sam vetemjölet.
Töm smeten i långpannan och strö på rabarber efter tycke och smak.
Gräddas i 20 minuter.
Koka kinuskin (ska vara ganska lös) och häll över kakan.
Grädda tills kakan är färdig ca 15 minuter.
Serveras med vaniljsås eller som en vanlig mjuk kaka.
Det här underbara recept har jag hittat på matklubben.se.