Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(19)

Rabarberkaka

Krämigt god rabarberkaka. Väldigt bra att ha i frysen och ta upp när tillfälle ges.

Emmiz82

Vote
(19)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 långpanna

Räcker till...

1 långpanna

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 st ägg
  • 5 dl socker
  • 2 1/2 dl smält smör eller margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • Rabarber efter smak och tycke
Kinuski sås:
  • 3 dl grädde
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 msk Margarin eller smör
  1. Sätt ugnen på 175 °C.

  2. Skölj och skär rabarbern i bitar.

  3. Smörj och bröa en långpanna.

  4. Vispa samma ägg och socker, rör ner det smälta smöret sam vetemjölet.

  5. Töm smeten i långpannan och strö på rabarber efter tycke och smak.

    Gräddas i 20 minuter.

  6. Koka kinuskin (ska vara ganska lös) och häll över kakan.

    Grädda tills kakan är färdig ca 15 minuter.

    Serveras med vaniljsås eller som en vanlig mjuk kaka.

    Det här underbara recept har jag hittat på matklubben.se.