Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Rabarberkaka
Enkel rabarberkaka med sockerkaksbas. Serveras med vaniljvisp eller glass:-)
Räcker till 1 st långpanna
Räcker till...
1 st långpanna
Recepttyp
Mjuka kakor
Fruktkaka
Ingredienser
Så gör du
- 100 g smör
- 2 dl socker
- 3 st ägg
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 4 st rabarber
Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Ansa och skär rabarbaren i 2 cm stora bitar .Bred ut smeten i en långpanna 30 x 40 cm och tryck ner rabarbern, . Baka i 175 grader ca 25 min . Skär i bitar.
Servera med vaniljvisp eller glass.