Bild på Ricotta sockerkaka

Ricotta sockerkaka

cookiesandsweets.se, cookiesandsweets.se
tis, 2017-01-17 15:24

Recept på en fantastisk god och saftig sockerkaka som är lätt att baka.

Receptet ger

1
st
ca 12 st bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 230 gram mjöl
  • 2,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 200 gram Ricotta färskost
  • 150 gram rumstempererat smör
  • 300 gram strösocker
  • 3 st rumstempererade ägg
  • ev. lite florsocker att sikta över den färdiga kakan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180º C.

  2. Smörj och mjöla en brödform. Skaka bort överskottet av mjöl.

  3. Blanda mjöl, bakpulver, vanilj och salt i en skål och ställ åt sidan.

  4. Vispa i en annan skål ost, smör och strösocker. Det ska vara vit och luftigt.

  5. Under fortsatt vispning blanda ett ägg i taget. Vispa väl mellan varje ägg. Smeten kan skära sig lite men det är helt i sin ordning.

  6. Vispa i mjölblandningen på låg hastighet tills allting är blandat.

  7. Häll smeten i formen, jämna toppen med en slickepott.

  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Sänk värmen till 150 º efter 15- 20 minuter ifall att toppen börjar bli brun. Gör tandpetartestet innan du tar ut kakan.

  9. Låt sockerkakan svalna i formen på galler i 15 minuter.

  10. Ta ut kakan ur formen försiktigt och låt den kallna helt.

  11. Sikta florsocker över precis innan servering.

Supergod sockerkaka, måste provas

Brukar inte baka själv men denna var ypperligt god, enkel att göra. Har en äldre ugn så behövde ha inne min kaka längre, cirka 55 min varav sista 15 min på 200 grader, superbra recept!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.