Bild på Rocky Road Brownie

Rocky Road Brownie

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2017-07-18 13:53

I detta recept är två underbara klassiker kombinerade. Kan ju inte bli annat än succé!

Receptet ger

18-20
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g mörk choklad
  • 250 g smör
  • 25 g kakao
  • 350 g strösocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 4 st ägg stl M/L
  • 150 g vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1/4 tsk salt

Rubrik

  • Topping:

Ingrediens

  • 1 påse Dr. Oetker Hackad mandel (50 g)
  • ca 80 g tärnad kola eller fudge
  • 100 g hackad mörk choklad
  • 60 g minimarshmallows

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.

    Hacka chokladen grovt. Smält smöret i en kastrull och blanda ner kakaon. Ta kastrullen från värmen, tillsätt den hackade chokladen och rör tills det är smält.

    Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och luftigt.  Blanda ner siktat vetemjöl, bakpulver och salt i äggsmeten. Tillsätt chokladsmöret. Fördela smeten i en liten smord långpanna (20x30 cm).

    Grädda kakan mitt i ugnen, ca 15 minuter. Ta ut och fördela nötter, fudge och choklad över kakan. Tryck lite lätt så att bitarna fastnar. Grädda kakan i 10 minuter. Ta ut den och fördela marshmallowsen över kakan. Grädda kakan i ytterligare 5 minuter tills marshmallowsen är gyllene.

    Låt kakan svalna helt på ett galler innan du skär den i bitar. Förvara browniebitarna i en lufttät burk eller i fryspåse i rumstemperatur.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.