Rocky Road Brownie
I detta recept är två underbara klassiker kombinerade. Kan ju inte bli annat än succé!
Räcker till 18-20 bitar
18-20 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 100 g mörk choklad
- 250 g smör
- 25 g kakao
- 350 g strösocker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 4 st ägg stl M/L
- 150 g vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1/4 tsk salt
Topping:
- 1 påse Dr. Oetker Hackad mandel (50 g)
- ca 80 g tärnad kola eller fudge
- 100 g hackad mörk choklad
- 60 g minimarshmallows
Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
Hacka chokladen grovt. Smält smöret i en kastrull och blanda ner kakaon. Ta kastrullen från värmen, tillsätt den hackade chokladen och rör tills det är smält.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och luftigt. Blanda ner siktat vetemjöl, bakpulver och salt i äggsmeten. Tillsätt chokladsmöret. Fördela smeten i en liten smord långpanna (20x30 cm).
Grädda kakan mitt i ugnen, ca 15 minuter. Ta ut och fördela nötter, fudge och choklad över kakan. Tryck lite lätt så att bitarna fastnar. Grädda kakan i 10 minuter. Ta ut den och fördela marshmallowsen över kakan. Grädda kakan i ytterligare 5 minuter tills marshmallowsen är gyllene.
Låt kakan svalna helt på ett galler innan du skär den i bitar. Förvara browniebitarna i en lufttät burk eller i fryspåse i rumstemperatur.