Rocky road brownies
Det här receptet kommer från Leila Lindholms bok One more slice. Det bygger på hennes Rocky road godis och har kompletterats med en chokladmustig brownie. Gott om man är chokladälskare!
Räcker till 24 bitar 1 plåt
24 bitar 1 plåt
Ingredienser
Så gör du
Grundrecept
- 350 g mjukt smör
- 6 dl strösocker
- 3 dl kakao av god kvalitet
- 1 dl ljus sirap
- ½ tsk salt
- 6 st ekologiska ägg
- 3 dl vetemjöl
Fudgeglasyr
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 dl ljus sirap
- 400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Rocky road topping
- ½ påse dumlekola
- 1 dl pistagenötter
- 2 dl salta jordnötter
- 2 nävar mini-marschmallows
Grundrecept:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner mjölet.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna.
Fudgeglasyr och rocky road topping:
Koka upp grädde, mjölk och sirap.
Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, dumlehalvor, pistagenötter och mini-marschmallows.
Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i bitar.