Bild på Saftig julkryddkaka

Saftig julkryddkaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2010-03-08 13:44

Recept på mjuk och smakrik kaka som passar perfekt på dessert-bordet efter julmaten.

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g smör eller margarin
  • 2,5 dl socker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 4 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 75 g russin
  • 100 g Dr. Oetker Apelsinskal
  • 100 g Dr. Oetker röda cocktailbär
  • 50 g Dr. Oetker hackad mandel
  • 60 g choklad hackad

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • 50 g Dr. Oetker mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160-180 grader (varmluftugn 140-160 grader).

  2. Rör smöret eller margarinet mjukt i en matberedare på högsta hastigheten.

  3. Tillsätt socker och vaniljsocker lite i taget och blanda smeten väl. Tillsätt ett ägg i taget.

  4. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det lite i taget. Vänd till sist ner russin, apelsinskal, hackad mandel, cocktailbär och choklad i smeten.

  5. Häll smeten i en smord springform, jämna till ytan och garnera med mandelspån. Grädda kakan i ca 45 min.

  6. Grädda kakan i ca 45 min.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.