Bild på Savarinkaka med citrussirap.

Savarinkaka med citrussirap.

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 16:48

Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt.

Tips:
Servera med honungssötad yoghurt eller lättvispad grädde och rostad, grovhackad mandel

Receptidéen insänd av Karin Löfman, Lund

Receptet ger

1
rund
bakform med löstagbar botten, ca 21 cm

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 dl vatten

Rubrik

    Ingrediens

    • 1 smör och ströbröd till formen
    • 1 gr socker
    • 1 apelsin, saft och rasp
    • lime, saft och rasp
    • 1 citron, saft och rasp
    • krm salt
    • 200 citron, raspet

    Rubrik

    • Kakan:

    Ingrediens

    • 2,5 dl Lindahls Yoghurt
    • 200 gr mjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 100 gr finriven mandel
    • 150 gr socker
    • 2 ägg
    • 1,5 dl solrosolja

    Gör så här

    1. Sikta mjöl och bakpulver, blanda med mandel och socker.

    2. Tillsätt under nogrann omrörning övriga ingredienser.

    3. Baka i en välsmord, bröad form vid 200 grader i c:a 35 minuter. Testa med provsticka. Låt vila 10 minuter innan kakan tas ur formen. Förvara övertäckt i rumstemperatur.

    4. Blanda alla ingredienser till sirapen. Låt koka upp och sjuda i 30 minuter.
      Låt svalna och förvara svalt till den skall användas.

    5. En timme före servering lägges kakan på ett serveringsfat och dränkes med citrussirapen.

    Skriv kommentar

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    Betygsätt receptet i samband med din kommentar
    To prevent automated spam submissions leave this field empty.