Savarinkaka med citrussirap.
Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt.
Tips:
Servera med honungssötad yoghurt eller lättvispad grädde och rostad, grovhackad mandel
Receptidéen insänd av Karin Löfman, Lund
Räcker till 1 rund bakform med löstagbar botten, ca 21 cm
1 rund bakform med löstagbar botten, ca 21 cm
Ingredienser
Så gör du
- 1 dl vatten
- 1 smör och ströbröd till formen
- 1 gr socker
- 1 apelsin, saft och rasp
- lime, saft och rasp
- 1 citron, saft och rasp
- krm salt
- 200 citron, raspet
Kakan:
- 2,5 dl Lindahls Yoghurt
- 200 gr mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 100 gr finriven mandel
- 150 gr socker
- 2 ägg
- 1,5 dl solrosolja
Sikta mjöl och bakpulver, blanda med mandel och socker.
Tillsätt under nogrann omrörning övriga ingredienser.
Baka i en välsmord, bröad form vid 200 grader i c:a 35 minuter. Testa med provsticka. Låt vila 10 minuter innan kakan tas ur formen. Förvara övertäckt i rumstemperatur.
Blanda alla ingredienser till sirapen. Låt koka upp och sjuda i 30 minuter.
Låt svalna och förvara svalt till den skall användas.En timme före servering lägges kakan på ett serveringsfat och dränkes med citrussirapen.