Bild på Silverkaka med chokladganache

Silverkaka med chokladganache

Homemadefika, homemadefika.com
tors, 2016-11-03 15:28

Smarrigt recept på silverkaka, toppad med chokladganache. Perfekt att baka då man har många äggvitor över.

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 125 gram smör
  • 2 dl socker
  • 3 st äggvitor 90 gram
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker alt. 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver

Rubrik

  • Grundrecept silverkaka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.

  2. Blanda det rumsvarma smöret med sockret.

  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

  4. Tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mjölk i smör + sockret och blanda väl.

  5. Vänd ner äggvitorna.

  6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-50 min.

  7. Stick ner en provsticka, om stickan är torr är kakan färdig.

  8. Ta ut och låt stå i 3 min. Välv kakan upp och ner på en tallrik. Låt svalna.

Rubrik

  • Mörk chokladganache

Ingrediens

  • 2 dl grädde
  • 200 gram mörk choklad

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Koka grädden och häll över chokladen.

  2. Rör om till en jämn smet. Låt svalna något. Häll över kakan

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.