Bild på Smaskig Tigerkaka

Smaskig Tigerkaka

leonie
mån, 2010-05-03 19:42

Lätt och god klassiker som alla gillar.

Receptet ger

1
st
avlång form

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 gr smör
  • 2,5 dl socker
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • 3 msk kakao
  • 2 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 C.

    Smörj och bröa en avlång form. Smält smöret i micron. Rör smöret och sockret ihop. Blanda ner 1 ägg i taget under omrörning. Tillsätt mjölet, blandat med bakpulvret och grädden/mjölken.

    Lägg ungefär hälften av smeten i en skål och blanda ner kakaon. Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret.

    Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten, resten av det ljusa och resten av den mörka. Dra med en gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende.

    Grädda i nedre delen av ugnen i circa 1 timme.

Använde sockerkaksform

Använde sockerkaksform istället för avlång form men gick lika bra. Supergod och enkel att baka med 3-åringen! :)

det blev fel för oss, mjölet

det blev fel för oss, mjölet och mjölken klumpade ihop sig så att smeten blev klumpig ;(

Blev så för mig med.

Det borde preciseras i receptet, att mjölken/grädden ska i sist i smeten efter att man blandat ner mjöl & bakpulverblandningen.

Det står att man sedan ska ha i mjölet blandat med bakpulvret och mjölken. Och det blir fel när det står så. Eftersom mjölken ska blandas i sist, i smeten, efter att mjöl & bakpulverblandningen redan blandats i.

så blev det för mig också...

så blev det för mig också... OBS balnda inte mjölet med mjölken!!!! ha i mjölet för sig och mjölken för sig

Jag älskar tigerkaka jag och

Jag älskar tigerkaka jag och min kompis ska baka också!

Jättegod, enkel att göra.

Jättegod, enkel att göra. Hade dock ingen kakao så jag testade med O'boy pulver, det fungerar det med för den som vill testa.

Kul att du gjorde om den, ska

Kul att du gjorde om den, ska testa oboy här hemma någon dag.
/Leonie

Jag som inte är speciellt van

3

Jag som inte är speciellt van vid att baka tyckte det var lite svårt att avgöra när den var färdig, iom att den skulle vara inne så länge i ugnen.
Detta resulterade i en något torr kaka men som lyckligtvis blev väldigt god och uppskattad ändå! :P

Nästa gång ska jag nog testa att ha i lite, lite salt i choklad-smeten. Tror det kan bli ännu godare! :)

Hejsan! Tack för tipset med

Hejsan! Tack för tipset med salt i chokladsmeten! Hade i en nypa flingsalt och det blev fantastiskt gott :) Hade dessutom i lite rivet apelsinskal i vaniljsmeten..

Går det att ha lite mindre

Går det att ha lite mindre mjöl?

Det funkar bra med lite

Det funkar bra med lite mindre mjöl också! Testa även att byta mjöl sort.

O M G! The best! Kan säljas

O M G! The best! Kan säljas på torget för en 100ing haha! Så jäkla god och bra! Saftig och allt. Proffsbak! Tack!
/Tiina

Roligt att du gillade den!

Roligt att du gillade den! Den är en bra favorit här hemma med.
/Leonie

ska man verkligen ha den i EN

ska man verkligen ha den i EN TIMME ? :d

Blev jättefin

Blev jättefin

Tog precis ut den från ugnen

4

Tog precis ut den från ugnen och den blev jättegod tycker både jag och mina föräldrar! Tack för ett bra recept.

ser gott ut

ser gott ut

Jättegod!!! :D

Jättegod!!! :D

God

God

Den blev god trots att jag

Den blev god trots att jag hade gräddat den i mitten av ugnen.. :-I
Aja, god blev den då ;)
Kraammm

hur många personer räcker den

hur många personer räcker den till?

supergod och lätt

supergod och lätt

jaa den är ju det! den var så

jaa den är ju det! den var så fucking härlig!

Tigerkaka var det längesen

Tigerkaka var det längesen jag bakade. Hur många grader gräddar du kakan i?

Tack för det! :)

Tack för det! :)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.