Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 2 tsk vanilj socker
- 2 tsk bakpulver
- 75 gram smör
- 1 dl vatten
- 3 dl vetemjöl
Smörj och bröa en hålform, lite större än 1,5 liter. Sätt ugnen på 175°C.
Börja med att smälta smöret.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
Tillsätt vaniljsocker och bakpulver. Vispa ihop med elvisp.
Tillsätt vetemjölet och kör försiktigt med elvispen.
Smält smöret, häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen. Det är viktigt att man är snabb eftersom värmen gör att bakpulvrets effekt startas.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 45 minuter.
Låt kakan svalna i formen en liten stund. Stjälp sedan upp den. Låt kakan kallna under formen.