Bild på Socker Kaka

Socker Kaka

helsingborgrecepten
lör, 2015-06-06 21:13

Socker Kaka sockrig och med god Smak

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vanilj socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 gram smör
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här

  1.  Smörj och bröa en hålform, lite större än 1,5 liter. Sätt ugnen på 175°C.

    Börja med att smälta smöret.

  2.  Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.

  3.  Tillsätt vaniljsocker och bakpulver. Vispa ihop med elvisp.

  4.  Tillsätt vetemjölet och kör försiktigt med elvispen.

  5.  Smält smöret, häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen. Det är viktigt att man är snabb eftersom värmen gör att bakpulvrets effekt startas.

  6.  

    Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 45 minuter.

    Låt kakan svalna i formen en liten stund. Stjälp sedan upp den. Låt kakan kallna under formen.

Bra förklarat

Bra förklarat

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.