sockerkaka
Gott att äta till kaffet.
Räcker till 10 st portioner
10 st portioner
Ingredienser
Så gör du
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- matfett & ströbröd (till formen)
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
2. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i socker blandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
3. Grädda kakan i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är kakan klar. Tips: Vill du göra en tigerkaka tar du bort en tredjedel av smeten. Häll de första två tredjedelarna i formen. Smaksätt den sista tredjedelen med 1 msk kakaopulver. Rör ner den med en gaffel så blir kakan blir vackert strimmig.