Bild på Sockerkaka

Sockerkaka

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 12:58

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Receptet ger

1
stycken
kakform

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1/2 apelsin eller citron

Gör så här

  1. Vispa ägg, socker, rasp och saft efter 1/2 apelsin eller citron pösigt. Använd elvisp, högsta hasighet i minst fem minuter.

  2. Sikta mjöl, vaniljsocker och bakpulver ihop.

  3. Blanda växelvis ner mjölblandningen och Lindahls yoghurt i äggsmeten.

  4. Var noga att få en jämn och slät deg. Det går att använda elvisp på lägsta hastighetHäll i en smord och bröad kakform (ca 1½ liter).

  5. Grädda kakan i 170 grader ca 50 min. Låt vila i fem minuter innan kakan tages ur formen.

  6. Låt svalna före servering.

blev till smoothie, men ska

blev till smoothie, men ska försöka göra igen :)

Ser riktigt gott ut men inte

Ser riktigt gott ut men inte har smakat.

sockerkakan blev ovanlig. det

sockerkakan blev ovanlig. det var för mycket yoghurt så den blev istället en smoothie :) men den var ändå gott:)

Det vart en god sockerkaka :)

Det vart en god sockerkaka :)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.