Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(20)

Sockerkaka

Ett enkelt recept på den klassiska sockerkakan.

Vote
(20)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 75 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker eller 1 tsk Dr. Oetker Citronarom
  • 1 dl mjölk
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform ca 22 cm i diameter.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och ev. vaniljsocker. Vänd ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt smör, ev. citronarom och mjölk.

  4. Rör om försiktigt, vispa inte! Häll smeten i formen. Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen 40-50 minuter. Känn med sticka att sockerkakan är klar.