Bild på Sockerkaka med kanel och kardemumma

Sockerkaka med kanel och kardemumma

myskatt
mån, 2010-05-24 19:09

Sockerkakan min mor alltid bakade.

Receptet ger

1
st
Passar en vanlig rund form med hål eller 24 cm rund form.

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 150 g Margarin eller smör
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker poröst, gärna med elvisp, länge.

  2. Smält smöret och häll i kryddorna i det. Smörj och bröa under tiden formen.

  3. Blanda i mjöl och bakpulver i sockersmeten, häll i smöret.

  4. Häll upp smeten i formen.

    Grädda: 35-40 min i mittenav ugnen.
    Värme: 175°C

Julen är här

smakar det bra nu till jul?

Jättegod kaka, bakade den

Jättegod kaka, bakade den idag, men måste ha den i ugnen ca. 50 minuter innan den var klar.

jag kommer och prova,,,,,

jag kommer och prova,,,,,

Supergod

Supergod

Sååå super god! Tack för ett

Sååå super god! Tack för ett bra recept ♡

Bröar du formen med ströbröd

Bröar du formen med ströbröd eller kokos?

Jag brukar använda både

Jag brukar använda både ströbröd o kokos

Kan man förbereda smeten på

Kan man förbereda smeten på kvällen och sedan baka kakan morgonen efter om man har den står i kylskåpet under natten?

Ja den sockerlag bra betyg

Ja den sockerlag bra betyg

kanongod blev den bakade i

kanongod blev den bakade i dag med mina goa tvillingar 8år ,tog även i lite oboj,göttgött/göran

Jättegod & superenkel!

Jättegod & superenkel!

underbart god å enkel :)

underbart god å enkel :)

hur mycket bakpulver ska man

hur mycket bakpulver ska man ha i ?

1 tsk

1 tsk

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.