Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Sockerkaka med kanel och kardemumma
Sockerkakan min mor alltid bakade.
Räcker till 1 st Passar en vanlig rund form med hål eller 24 cm rund form.
Räcker till...
1 st Passar en vanlig rund form med hål eller 24 cm rund form.
Recepttyp
Mjuka kakor
Sockerkaka
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 2,5 dl socker
- 150 g Margarin eller smör
- 1 tsk kanel
- 2 tsk kardemumma
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker poröst, gärna med elvisp, länge.
Smält smöret och häll i kryddorna i det. Smörj och bröa under tiden formen.
Blanda i mjöl och bakpulver i sockersmeten, häll i smöret.
Häll upp smeten i formen.
Grädda: 35-40 min i mittenav ugnen.
Värme: 175°C