Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Tigerkaka
Kallas också för marmorerad kaka.
Räcker till 1 st
Räcker till...
1 st
Recepttyp
Mjuka kakor
Ingredienser
Så gör du
- 200 g smör eller margarin
- 2,5 dl socker
- 3 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl grädde eller mjölk
Smaktillsats
- 2 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker eller rivet skal av 1/2-1 citron eller apelsin
Smörj och bröa en avlång form ca 1,5 liter. Rör matfettet och sockret poröst. Blanda ner ett ägg i taget under omrörning. Tillsätt mjölet, blandat med bakpulvret och vätskan. Lägg ungefär 1/3 av smeten i en skål och blanda med kakaon. Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret eller citron eller apelsinskal. Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka och resten av den ljusa. Dra med gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende. Grädda i nedre i delen av ugnen ca 1 timme på 175 grader.