Ingredienser
Så gör du
- 150 gram smör eller margarin
- 2.5 dl socker
- 3 st äggulor
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl grädde eller mjölk
- 3 st äggvitor
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. 2. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt 1 äggula i taget och rör tills gulorna är väl inblandade. 3. Blanda samman mjölet och bakpulvret. Rör ner det omväxlande med grädden eller mjölken. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner det i smeten. 4. Häll 1/3 av smeten i en annan bunke och smaksätt den med kakao och vaniljsocker. Häll lite av den ljusa smeten i botten och sen den bruna smeten och sist den ljusa. Dra med en gaffel i smeten så att det blandas lite. 5. Grädda på nedersta falsen i ca 50 minuter. 6. Låt kakan stå kvar i formen några minuter. Stjälp upp den på galler. Låt den kallna under formen.