Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Upp och ned kaka med plommon
Mycket god kaka med plommon, serveras upp och ned :) Lättbakad kaka som känns lite extra lyxig med en klick lättvispad grädde.
Räcker till 1 st. Upp och ned kaka
Räcker till...
1 st. Upp och ned kaka
Recepttyp
Mjuka kakor
Bärkaka
Ingredienser
Så gör du
- 200 gr smör eller margarin
- 3 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk äkta vaniljpulver
I botten av formen
- 3 msk råsocker
- 2 msk smör Smält
- 1 msk potatismjöl
- 8 st plommon Urkärnade och skurna i klyftor. Annan frukt eller bär går också att använda.
Lägg det som ska vara i botten i botten på en avlång sockerkaksform. Först smält smör sedan råsockret, potatismjölet och till sist plommonklyftorna.
Smält smöret till smeten.
Vispa smör och socker, tillsätt ett ägg i taget och vispa.
Tillsätt de torra ingredienserna och vispa till slät smet.
Häll smeten över plommonen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 1 timme i 175 grader.
Låt svalna något innan kakan stjälps upp och serveras med botten upp.
Servera med en klick lättvispad grädde. Låt väl smaka!