Bild på Valnötsbrownie

Valnötsbrownie

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2012-06-27 09:35

Recept på chokladig och mäktig brownie, men ack så god!

Receptet ger

ca 24
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g mörk choklad (alt. blockchoklad)
  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 krm Dr. Oetker bakpulver
  • 1 påse Dr. Oetker valnötter (50 g)

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad eller i mikro.

  2. Tillsätt smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Blanda ned chokladen i äggsmeten.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och valnötter och vänd ned det i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet.

  4. Smörj och bröa en liten ugnsform, ca 20X25 cm.

  5. Häll i smeten och grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Kakan ska vara lite seg i mitten. Låt kakan svalna något innan glasyren breds på.

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 250 g Kesella 10% (eller annan färskost)
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 0,75 dl kakao
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad (alt. blockchoklad)

Gör så här

  1. Blanda kesella, creme fraiche, kakao och vaniljsocker till en slät smet.

  2. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Blanda ned den smälta chokladen under kraftig omrörning.

  3. Bred glasyren över kakan och dela den i fyrkanter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.