Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Valnötsbrownie

Recept på chokladig och mäktig brownie, men ack så god!

Vote
(8)

Räcker till ca 24 bitar

Räcker till...

ca 24 bitar

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g mörk choklad (alt. blockchoklad)
  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 krm Dr. Oetker bakpulver
  • 1 påse Dr. Oetker valnötter (50 g)
Glasyr
  • 250 g Kesella 10% (eller annan färskost)
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 0,75 dl kakao
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad (alt. blockchoklad)
  1. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad eller i mikro.

  2. Tillsätt smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Blanda ned chokladen i äggsmeten.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och valnötter och vänd ned det i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet.

  4. Smörj och bröa en liten ugnsform, ca 20X25 cm.

  5. Häll i smeten och grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Kakan ska vara lite seg i mitten. Låt kakan svalna något innan glasyren breds på.

Glasyr
  1. Blanda kesella, creme fraiche, kakao och vaniljsocker till en slät smet.

  2. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Blanda ned den smälta chokladen under kraftig omrörning.

  3. Bred glasyren över kakan och dela den i fyrkanter.