Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Världens godaste morotskaka
Det finns många recept på den här saftiga amerikanska kakan. Men det här är det bästa receptet jag någonsin provat.
Räcker till 1 st
Räcker till...
1 st
Recepttyp
Mjuka kakor
Morotskaka
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ekologiska ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1,5 tsk kanel, malen
- 1 tsk kardemumma, malen
- 0,5 tsk ingefära, malen
- 1 nypa salt
- 1,5 dl solrosolja
- 4,5 dl rårivna morötter
- smör och ströbröd till formen
Cream cheese lime frosting
- 60 g mjukt smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- skal av 1 lime
- 100 g Philadelphiaost
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna.
Cream cheese lime frosting
Vispa alla ingredienser krämigt. Bred frostingen över kakan.