Yoghurtskaka med citron och bjönbärssås
Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt.
Tips: Lägger Du aluminiumfolie på tårtformens botten behöver Du inte smöra formen. Du kan även utesluta formens botten helt och vrida tätt folien runt tårtringen utsida.
Räcker till 1 rund tårtform med löstagbar botten
1 rund tårtform med löstagbar botten
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl Lindahls Yoghurt
- 125 gr smör, rumstempererat
- 125 gr moscovadosocker
- 4 ägg, vitor och gulor för sig
- 1 citron, saft och rasp
- 3 msk vetemjöl
- 1 msk Maizena
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
Björnbärssås:
- 1 dl vatten
- 2 dl björnbär
- 2 dl socker
- smör och ströbröd till formen
Vispa smör och sockret till vit skum.
Tillsätt 1 gula i taget under fortsatt vispning.
Sikta mjöl, bakpulver, Maizena och vaniljsocker ihop.
Rör omväxlande yoghurt., citronsaft- och rasp och mjölblandningen i smör/sockerskummet.
Vispa äggvitorna till fast skum.
Vänd försiktig marängen under tårtdegen.
Häll smeten i den väl smörade och bröade formen (se nedan).
Grädda kakan i 200 grader ca 50 min. Låt vila i fem minuter innan kakan tages ur formen.
Låt svalna före servering.Björnbärssås: Koka upp vatten och sockret. Tillsätt björnbär och låt koka i 5 minuter. Passera genom en sil eller durkslag. Kyl ner såsen.