Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Yoghurtskaka med citron och bjönbärssås

Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt.

Tips: Lägger Du aluminiumfolie på tårtformens botten behöver Du inte smöra formen. Du kan även utesluta formens botten helt och vrida tätt folien runt tårtringen utsida.

Vote
(1)

Räcker till 1 rund tårtform med löstagbar botten

Räcker till...

1 rund tårtform med löstagbar botten

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 125 gr smör, rumstempererat
  • 125 gr moscovadosocker
  • 4 ägg, vitor och gulor för sig
  • 1 citron, saft och rasp
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 msk Maizena
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
Björnbärssås:
  • 1 dl vatten
  • 2 dl björnbär
  • 2 dl socker
  • smör och ströbröd till formen
  1. Vispa smör och sockret till vit skum.

  2. Tillsätt 1 gula i taget under fortsatt vispning.

  3. Sikta mjöl, bakpulver, Maizena och vaniljsocker ihop.

  4. Rör omväxlande yoghurt., citronsaft- och rasp och mjölblandningen i smör/sockerskummet.

  5. Vispa äggvitorna till fast skum.

  6. Vänd försiktig marängen under tårtdegen.

  7. Häll smeten i den väl smörade och bröade formen (se nedan).

  8. Grädda kakan i 200 grader ca 50 min. Låt vila i fem minuter innan kakan tages ur formen.
    Låt svalna före servering.

  9. Björnbärssås: Koka upp vatten och sockret. Tillsätt björnbär och låt koka i 5 minuter. Passera genom en sil eller durkslag. Kyl ner såsen.