Bild på Moccasemifreddo

Moccasemifreddo

Karoleen
mån, 2010-05-10 10:06

Godaste och enklaste Moccasemifreddon någonsin!

Receptet ger

6
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 dl Kaffe, Starkt Den blir godare destostarkare kaffet är (om man nu gillar kaffesmak!).
  • 2 dl socker
  • 3 dl grädde
  • 4 st äggulor

Gör så här

  1. Koka kaffet starkt.

  2. Blanda kaffet med sockret i en kastrull och låt det koka i ca 2 minuter. Se till att vispa nästan hela tiden så slipper det brännas fast. Det ska börja skumma upp. 

  3. Låt svalna. 

  4. Gör ett vattenbad och vispa gulorna i vattenbadet med en elvisp. Tillsätt sirapen (kaffe+socker uppkoket) och vispa i 5 minuter. 

  5. Ta smeten av värmen och fortsätt att vispa tills smeten är sval. 

  6. Vispa grädden hårt i en annan bunke. Och när smeten är sval, vänd ner grädden i smeten. Försiktigt, du vill inte vispa här, då försvinner all luftighet ur Semifreddon.

  7. Häll i 6 små koppar, skålar, glas eller i 1 stor form och ställ i frysen minst 4 timmar. 

  8. Ta ut ca 5-15 min innan du ska äta den och garnera ev med en liten klick grädde och kaffebönor eller lite hallon som har kokat ihop med lite florsocker, innan servering.

  9. Denna Semifreddo kan göras långt innan och ha i frysen, ett tips är att täcka över den med plastfolie om du inte ska äta den inom några dagar, så slipper den ta smak från frysen. Jättebra att ha i frysen när det kommer oväntade gäster, tinar på va 5-15 minuter. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.