Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(17)

Annas godismuffins

Sjukt goda!

Anna

Vote
(17)

Räcker till 12 st cirka

Räcker till...

12 st cirka

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör eller margarin
Fyllning
  • 100 g smält smör eller margarin
  • 4 msk socker
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk kakao
  • 1 dl vispgrädde
  • Muffins:

    Vispa ägg och socker tills det blir ljust och poröst.

    Blanda i de andra ingredienserna och rör ihop till en slät och klimpfri smet.

    Häll upp smeten till 2/3 i muffinsformarna.

    Grädda mitt i ugnen i 160 grader i 12-15 min. De ska sjunka ihop i mitten när du tagit ut dem från ugnen. Låt dem svalna på plåten.

    Fyllning:

    Rör ihop ingredienserna till fyllningen och koka precis upp den så att den tjocknar. När första bubblan visar sig tar du av kastrullen. Det är viktigt att du rör hela tiden medan chokladkrämen kokar upp.

    Häll smeten skedvis och rykande varm i de fördjupningar som bildats i muffinsarna. Låt svalna och ställ in i frysen precis som de är. Förpacka dem senare.

    15-20 min brukar vara lagom upptiningstid när det är dags att äta dem. Fast jag tycker att de är goda att äta när de fortfarande är lite halvfrusna.