Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Äppelmunkar i muffinsform

Detta är muffinsar som smakar nästan som riktiga äppelmunkar, men som är mycket lättare att göra eftersom att man slipper fritera med het olja. De passar bra att göra med sina barn eller låta sina lite större barn baka själva! De är absolut godast varma!

luluwaj

Vote
(8)

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Kategorier
Recepttyp Muffins

Ingredienser

Så gör du

  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl olja (t.ex. rapsolja)
  • 2 st ägg
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
Fyllning och garnering:
  • 1 dl äppelmos
  • 50 gram smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  1. Sätt ugnen på 190 grader.

  2. Sätt pappersformar i en muffinsplåt.

  3. Häll mjölk, olja, ägg och vaniljsocker i en bunke och vispa ihop med gaffel.

  4. Blanda försiktigt ner strösocker, mjöl och bakpulver. Bry dig inte om om det blir klumpigt, hellre det än att du blandar för länge!

  5. Skeda några matskedar smet i formarna. Lägg i en matsked äppelmos i varje och toppa med resten av smeten.

  6. Sätt muffinsen i ugnen i ca 20 minuter.

  7. Medan muffinsen gräddas, smält smöret på svag värme i en liten kastrull.

  8. Häll upp det smälta smöret i en djup tallrik och häll sockret och kanelen i en annan och blanda ihop det.

  9. Ta ut muffinsen ur muffinsplåten när de är färdiggräddade. Doppa muffinsen(till formen) i det smälta smöret och sen i kanelsockret. Om dina muffinsar inte blir så toppiga så kan du pensla på smöret i istället.