Bild på Äppelmunkar i muffinsform
Bild på Äppelmunkar i muffinsform

Äppelmunkar i muffinsform

luluwaj
fre, 2011-02-11 14:36

Detta är muffinsar som smakar nästan som riktiga äppelmunkar, men som är mycket lättare att göra eftersom att man slipper fritera med het olja. De passar bra att göra med sina barn eller låta sina lite större barn baka själva! De är absolut godast varma!

Receptet ger

12
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl olja (t.ex. rapsolja)
  • 2 st ägg
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver

Rubrik

  • Fyllning och garnering:

Ingrediens

  • 1 dl äppelmos
  • 50 gram smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader.

  2. Sätt pappersformar i en muffinsplåt.

  3. Häll mjölk, olja, ägg och vaniljsocker i en bunke och vispa ihop med gaffel.

  4. Blanda försiktigt ner strösocker, mjöl och bakpulver. Bry dig inte om om det blir klumpigt, hellre det än att du blandar för länge!

  5. Skeda några matskedar smet i formarna. Lägg i en matsked äppelmos i varje och toppa med resten av smeten.

  6. Sätt muffinsen i ugnen i ca 20 minuter.

  7. Medan muffinsen gräddas, smält smöret på svag värme i en liten kastrull.

  8. Häll upp det smälta smöret i en djup tallrik och häll sockret och kanelen i en annan och blanda ihop det.

  9. Ta ut muffinsen ur muffinsplåten när de är färdiggräddade. Doppa muffinsen(till formen) i det smälta smöret och sen i kanelsockret. Om dina muffinsar inte blir så toppiga så kan du pensla på smöret i istället.

Detta ska jag definitivt

Detta ska jag definitivt prova.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.