Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Banana Cupcakes

Det här receptet ger ett dussin fina banan och vaniljsmakande cupcakes. De är väldigt lätta att bara slänga ihop om du strax ska få besök!

Stina

Vote
(6)

Räcker till 12 st härliga cupcakes

Räcker till...

12 st härliga cupcakes

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 gram margarin
  • 1 dl mjölk
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 st citron, rivet skal och saft (om du inte tycker om citron så går det bra att utesluta denna ingrediens)
Cream-frosting
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 st mosad banan (viktigt att bananen inte har några bitar kvar, utan är mosad ordentligt)
  1. Steg 1
    Sätt ugnsgallret i mitten utav ugnen och sätt ugnen på 175 grader.

  2. Steg 2
    Vispa med elvisp, ägg, socker och vaniljsocker poröst.

  3. Steg 3
    Smält margarinet, blanda i mjölken och rör sedan i detta i ägg-och-sockersmeten.

  4. Steg 4
    Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en annan skål och rör sedan försiktigt ner dessa torra ingredienser i smeten. Det är viktigt här att du inte rör för mycket, för då kommer luften som du i steg 1 vispade i smeten försvinna och dina muffinsar blir sega och tråkiga.

  5. Steg 5
    Här kan du ev. riva i skalet och pressa i saften av en citron om du vill.
       Sedan sätter du ut muffinsformar i en muffinsplåt (en vanlig långpanna går också bra om du inte har en muffinsplåt). Fyll formarna med 3/4 smet och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 15 minuter.  Ta ut och låt svalna.

  6. Steg 6
    Nu ska vi göra frostingen. Häll vispgrädden i en bunke och lägg sedan i den mosade bananen. Använd en elvisp och vispa banan-grädden ganska fast. Nu kan du välja om du vill spritsa på frostingen på den avsvalnade muffinsen eller om du bara brer på frostingen.

    LYCKA TILL!