Bild på Banana fudge cupcakes

Banana fudge cupcakes

Baktokiig
lör, 2013-04-13 16:54

Receptet ger

ca 30
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 gram smör
  • 1 dl filmjölk
  • 2 msk kaffe (kallt)
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1 nypa salt
  • 2 st bananer (mogna)

Rubrik

  • Fudge

Ingrediens

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap (det går även bra med mörk)
  • 4 msk farinsocker
  • 100 gram mjölkchoklad
  • 100 gram mörk choklad
  • 1 msk smör

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • Valfri garnering

Rubrik

  • Cupcakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C (eller 150°C i varmluft). Börja med att smälta smöret och rör sedan ner filmjölk och kallt kaffe. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner smörblandningen i äggblandningen. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, salt och kanel i en annan bunke. Rör sedan ner mjölblandningen i den andra smeten. 

  2. Mosa bananerna med en gaffel och rör ned i smeten. Fyll en muffinsplåt med muffinsformar och fyll dem 2/3. Grädda dem i 15 minuter i mitten av ugnen. Prova med en provsticka för att se om dem är klara. Om det inte fastnar någon smet, så är de klara. Ta ut och låt dem svalna. 

Rubrik

  • Fudgen

Gör så här

  1. Finhacka mjölkchokladen och den mörka chokladen. Koka upp grädde, sirap och socker. Blanda ner de finhackade chokladen och 1 msk smör. Rör runt chokladen och smöret så att de smäler. Låt det svalna innan du har de på cupcakesen. Garnera med valfri garnering! (Jag använde djungelblandning strössel). 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.