Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Banana fudge cupcakes

Baktokiig

Vote
(2)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till ca 30 st

Räcker till...

ca 30 st

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram smör
  • 1 dl filmjölk
  • 2 msk kaffe (kallt)
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1 nypa salt
  • 2 st bananer (mogna)
Fudge
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap (det går även bra med mörk)
  • 4 msk farinsocker
  • 100 gram mjölkchoklad
  • 100 gram mörk choklad
  • 1 msk smör
Garnering
  • Valfri garnering
Cupcakes
  1. Sätt ugnen på 175°C (eller 150°C i varmluft). Börja med att smälta smöret och rör sedan ner filmjölk och kallt kaffe. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner smörblandningen i äggblandningen. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, salt och kanel i en annan bunke. Rör sedan ner mjölblandningen i den andra smeten. 

  2. Mosa bananerna med en gaffel och rör ned i smeten. Fyll en muffinsplåt med muffinsformar och fyll dem 2/3. Grädda dem i 15 minuter i mitten av ugnen. Prova med en provsticka för att se om dem är klara. Om det inte fastnar någon smet, så är de klara. Ta ut och låt dem svalna. 

Fudgen
  • Finhacka mjölkchokladen och den mörka chokladen. Koka upp grädde, sirap och socker. Blanda ner de finhackade chokladen och 1 msk smör. Rör runt chokladen och smöret så att de smäler. Låt det svalna innan du har de på cupcakesen. Garnera med valfri garnering! (Jag använde djungelblandning strössel).