Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(69)

Bananchoklad Cupcakes

Banan och choklad som smakar underbart tillsammans.

Kaksmulan

Vote
(69)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 12 st cupcakes

Räcker till...

12 st cupcakes

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 150 g smör smält
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 st bananer
Frosting
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt, Smält smöret och tillsätt youghurt eller fil, mosa bananerna och rör ned i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned i smeten. Klicka ut smeten i muffinsformar (blir ca 12 normalstora) Grädda i 200C i ca 20 minuter.
    Vispa samtliga ingredienser till frostingen tills den är ljus och lätt. Spritsa eller bred på de avsvalnade muffinsen.