Bild på Bananmuffins

Bananmuffins

BakeCake
ons, 2010-05-12 21:54

Enkla muffins som ger en underbar smak av banan. Perfekt om man har några bananer över!

Receptet ger

16
st
normalstora

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g mjukt smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 st ägg
  • 3 st bananer
  • 4 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Rör ihop smör och socker till en jämn smet med hjälp av en elvisp.

  2. Rör ner vaniljsocker och bakpulver.

  3. Tillsätt äggen ett i taget samtidigt som du vispar.

  4. Mosa bananerna grovt och blanda ner tillsammans med vetemjölet. 

  5. Fyll muffinsformarna till 3/4.

  6. Grädda i 200 grader ca 15 minuter.

  7. Använd dubbla formar eller muffinsplåt. 

  8. Vill du göra stora muffins? Använd då amerikanska muffinsformar och fyll till 3/4. Förläng gräddningstiden med ca 10 minuter.

Superlätt och supergott en

Superlätt och supergott en stor tummenupp

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.