Bild på Blåbärsmuffins

Blåbärsmuffins

Risenta, www.risenta.se
sön, 2010-05-09 11:14

Mumsiga muffins med blåbär.

Foto: Frida Wismar

Receptet ger

6-12
muffins (6 stora eller 12 små)

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • dl Risenta majsmjöl
  • dl Risenta bovetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 100 g smör
  • 2 dl Risenta rårörsocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 250 g frysta blåbär, tinade och avrunna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ 12 muffinsformar på en plåt.

  2. Rör samman mjöl, bakpulver samt salt och ställ åt sidan så länge.

  3. Vispa socker och smör pösigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Häll i vaniljsocker och mjölk.

  4. Vänd försiktigt ner övriga torra ingredienser.

  5. Fördela 2/3 av smeten i muffinsformarna och lägg sedan i 2/3 av bären.

  6. Lägg i resten av smeten och toppa sedan med lite bär på varje muffin.

  7. Grädda i cirka 16-18 minuter (stora), 8-10 minuter (små) eller tills smeten stelnat.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.