Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Choklad cupcakes med vaniljfrosting och hasselnötskrokant topping.

Recept på ljuvliga cupcakes med svart kakao. Ger den härliga färgen och en god smak. Men man kan byta ut den mot vanlig kakao, om man inte har tillgång till den svarta. 

Vote
(2)

Räcker till 38 mini cupcakes eller 24 stora cupcakes

Räcker till...

38 mini cupcakes eller 24 stora cupcakes

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2,4 dl mjöl
  • 2,4 dl strösocker
  • 1,2 dl svart kakao (kan bytas ut mot vanlig)
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • ½ tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk espressopulver
  • 1,2 dl buttermilk (1,2 dl mjölk + 1 msk vinäger, låt stå i 5 minuter)
  • 1,2 dl vegetabilisk olja (neutral smak)
  • 1 ägg
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1,2 dl kokande vatten
Frosting:
  • 2,4 dl mjölk
  • 225 g rumstempererat smör
  • 2,4 dl socker
  • 3-4 msk mjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker Vaniljtwister
  • Dr. Oetker Krokant och ev. smäkt choklad till topping
  • Börja med en del utav frostingen:

    Vispa samman mjölk, socker och mjöl i en kastrull. Rör hela tiden över medelhög värme tills krämen tjocknar, det kommer ta några minuter. Ställ åt sidan för att kallna helt. 

    Värm ugnen till 175º. Förbered en cupcake plåt eller pappersformar och ställ åt sidan.

    I en djup skål kombinera mjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat, salt, och ev espressopulver.
    Tillsätt buttermjölk, vegetabilisk olja, ägg och vanilj till mjölblandningen och vispa ihop på medellåg hastighet tills allt blandas väl. Sänk hastigheten och tillsätt försiktigt kokande vatten till kaksmeten. Vispa tills du får en jämn smet.
    Fyll formarna till ca 2/3-delar.

    Grädda i 15-18 minuter eller tills en tandpetare förblir ren fastän du stuckit ned den i mitten på muffinsen.

    Ta ut ur ugnen och låt cupcakes svalna helt innan du lägger på frostingen.

    Gör klar frostingen under tiden. Vispa smör och vanilj i en bunke tills det blir ljust och krämig, ungefär 2 minuter.
    Ta den kylda,  mjölkkrämen och rör den snabbt. Tillsätt sedan en matsked åt gången till smörblandningen, slå på medelhög hastighet och vispa tills all mjölkkräm har tillsatts.
    Vispa ytterligare en minut eller två tills frostingen är lufftig och extra krämig.

    Toppa dina cupcakes som du önskar. Avsluta med att strö över krokant och ringla eventuellt över smält choklad.