Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(94)

Chokladcupcakes med grön smörkräm

Detta är en enkel och god cupcake som passar utmärkt till fika eller fester. Man kan lätt kombinera och byta ut smaker och färger så att dem passar en själv!

Ellens Bakverk

Vote
(94)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 15 st cupcakes

Räcker till...

15 st cupcakes

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g matfett
  • 2 st ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk
  • 2-3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
Smörkrämen
  • 125 g smör
  • 2 dl florsocker
  • grön karamellfärg färga efter egen smak
Garnering
  • valfritt strössel
  1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader & ställ ut muffinsformarna på en plåt

  2. Smält margarinet & låt svalna. Vispa ägg & socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål.

  3. Rör ner mjölblandningen, matfettet & mjölken i äggsmeten. 

  4. Lägg upp smeten i formarna. Fyll dem till hälften

  5. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min

  6. Låt dem svalna på ett bakgaller när dem är klara

  7. Smörkräm: Rör smöret mjukt i en bunke. Häll ner florsockret & rör om ordentligt. Rör ner lite karamellfärg åt gången tills du fått en fin nyans. 

  8. Spritsa ut krämen eller klipp hörnet på en plastpåse & använd som sprits. 

  9. Strö valfritt strössel på dem om du vill.

  10. Lycka till! x)