Chokladmuffins 80-tal
Vi gratulerar Gulli från Malung som tog sig till final i Miss Cupcake 2012 med detta underbara recept på cupcake, i temat 80- tal. Vi önskar henne stort lycka till i finalen!
Räcker till 12 st
12 st
Ingredienser
Så gör du
- 2 st ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 krm salt
- 100 g smält smör
Chokladsås
- 100 g smält smör
- 2 tsk vetemjöl
- 4-5 msk strösocker
- 4 tsk kakao
- 1 dl mjölk
- 1 dl grädde
Frosting
- 60 g smör
- 3-4 dl florsocker
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 100 g philiadelphia ost
- några droppar kolaessens
Chokladbollsmet
- 50 g smör
- 1/2 dl strösocker
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 msk kakao
- 1 1/2 dl havregryn
- 1 msk kallt kaffe
- 1 msk grädde
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker.
Smält smöret och blanda ned äggsmeten.
Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt, vänd försiktigt ned i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 delar.
Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter, de sjunker ihop i mitten när de tas ut.
Chokladsås
Koka alla ingredienserna i ca 5 minuter, tills det blir lite tjockt.
Gör ett kryss i mitten av muffinsen och fyll med kolasås.
Frosting
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, philiadelphia ost och kolaessens krämigt. Spritsa fint utanpå.
Chokladbollsmet
Blanda samman allt till en hård smet.
Kuben är gjord av chokladbollsmet. Forma den till en fyrkant och låt den ligga i frysen en stund. Klä den sen i Dr. Oetker sockermassa som du färgat.