Bild på Chokladmuffins med apelsinfrosting
Bild på Chokladmuffins med apelsinfrosting
Bild på Chokladmuffins med apelsinfrosting

Chokladmuffins med apelsinfrosting

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2012-02-08 10:38

Receptet ger

12
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g smör
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 100 g mörk hackad choklad

Rubrik

  • Frosting

Ingrediens

  • 150 g mörk choklad, hackad
  • 2,5 dl florsocker
  • ca 3 msk pressad apelsinsaft
  • 1 msk mjukt smör

Gör så här

  1. Rör smöret smidigt med en elvisp.

  2. Vispa ner socker och vaniljsocker och rör till en slät massa.

  3. Tillsätt äggen ett i taget.

  4. Blanda mjöl, bakpulver och kakao.

  5. Vänd ner det i smeten tillsammans med hackad choklad.

  6. Fördela smeten i muffinsformar och fyll dem till ca 2/3. Använd gärna muffinsplåt för högre muffins.

  7. Grädda i 180 grader cirka 25 minuter. Låt muffinsen svalna.

  8. Smält chokladen till glasyren, i mikro eller över vattenbad.

  9. För ner florsocker, apelsinsaft och smör.

  10. Bred glasyren över muffinsen och dekorera dem.

  11. Ställ kakorna kallt till serveringsdags.

Vad skall jag dekorera

Vad skall jag dekorera muffinsen med? Var är recept på apelsingodis som är som dekor på bilden????

Hejsan! Apelsingodis fanns

Hejsan!

Apelsingodis fanns tidigare att köpa i Sverige, men har tyvärr utgått. Det finns dock i Norge eller England om du gärna vill ha just de vackra citrusskivorna.
Annars finns ju annat att dekorera muffins med, vi hoppas du hittar något som passar!

DE var riktigt goda, men vi

DE var riktigt goda, men vi gjorde utan apelsinsaft!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.