Bild på Citroncupcakes utan gluten, mjölk och ägg

Citroncupcakes utan gluten, mjölk och ägg

Sandra D
mån, 2010-06-07 18:39

Detta recept tog jag fram när jag hade diverse allergiker och intolleranta på kalas. Jag vill baka något som ALLA kunde äta av!

Receptet ger

12
st
alternativt tårtbotten!

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 gram mjölkfritt margarin Det går naturligvis använda vanligt smör också
  • 2 dl socker
  • 2 st citroner rivet skal och saften
  • 2 dl potatismjöl
  • 3 dl finax ljusa mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,5 dl kokande vatten

Rubrik

  • frosting

Ingrediens

  • 1,25 dl mjölkfritt margarin
  • 2 msk pressad citron
  • 1 msk sojamjölk med vaniljsmak
  • ev. lite lakritsströssel!
  • 4 dl florsocker

Gör så här

  1. Vispa smör och socker. Tillsätt citronerna. Blanda alla torra ingredienser skilt för sig, tillsätt omväxlande med det kokande vattnet i smeten. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 175 grader 12-15min. Tårtbotten gräddas i 45 minuter.

  2. Vispa margarin och halva mängden florsocker fluffigt. Blanda sedan i resten av florsockret, citronjuicen och mjölken. Blanda tills det blir en jämn konsistens.

Ok

Ok

Sandra, du är en ängel som

Sandra, du är en ängel som tagit fram ett sådanthär allergivänligt recept. Jag och min tvillingsyster går på en reumatikerdiet (glutenfri vegankost). Jag älskar att baka men det är svårt så all inspiration är välkommen. Kommer du på ett bra sätt att göra kladdkaka på hade jag blivit överlycklig! :) Keep up the good work!

Men.. Hur mycket florsocker

Men.. Hur mycket florsocker ska det vara?

4 dl :D

4 dl :D

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.