Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Citroncupcakes utan gluten, mjölk och ägg
Detta recept tog jag fram när jag hade diverse allergiker och intolleranta på kalas. Jag vill baka något som ALLA kunde äta av!
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 12 st alternativt tårtbotten!
Räcker till...
12 st alternativt tårtbotten!
Ingredienser
Så gör du
- 200 gram mjölkfritt margarin Det går naturligvis använda vanligt smör också
- 2 dl socker
- 2 st citroner rivet skal och saften
- 2 dl potatismjöl
- 3 dl finax ljusa mjölmix
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1,5 dl kokande vatten
frosting
- 1,25 dl mjölkfritt margarin
- 2 msk pressad citron
- 1 msk sojamjölk med vaniljsmak
- ev. lite lakritsströssel!
- 4 dl florsocker
Vispa smör och socker. Tillsätt citronerna. Blanda alla torra ingredienser skilt för sig, tillsätt omväxlande med det kokande vattnet i smeten. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 175 grader 12-15min. Tårtbotten gräddas i 45 minuter.
Vispa margarin och halva mängden florsocker fluffigt. Blanda sedan i resten av florsockret, citronjuicen och mjölken. Blanda tills det blir en jämn konsistens.