Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(143)

Citroncupcakes utan gluten, mjölk och ägg

Detta recept tog jag fram när jag hade diverse allergiker och intolleranta på kalas. Jag vill baka något som ALLA kunde äta av!

Sandra D

Vote
(143)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 12 st alternativt tårtbotten!

Räcker till...

12 st alternativt tårtbotten!

Ingredienser

Så gör du

  • 200 gram mjölkfritt margarin Det går naturligvis använda vanligt smör också
  • 2 dl socker
  • 2 st citroner rivet skal och saften
  • 2 dl potatismjöl
  • 3 dl finax ljusa mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,5 dl kokande vatten
frosting
  • 1,25 dl mjölkfritt margarin
  • 2 msk pressad citron
  • 1 msk sojamjölk med vaniljsmak
  • ev. lite lakritsströssel!
  • 4 dl florsocker
  1. Vispa smör och socker. Tillsätt citronerna. Blanda alla torra ingredienser skilt för sig, tillsätt omväxlande med det kokande vattnet i smeten. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 175 grader 12-15min. Tårtbotten gräddas i 45 minuter.

  2. Vispa margarin och halva mängden florsocker fluffigt. Blanda sedan i resten av florsockret, citronjuicen och mjölken. Blanda tills det blir en jämn konsistens.