Cupcake LCHF VEGAN
Här är kommer receptet på goda LCHFs cupckapes. De är helt veganska och supergoda. De är mättande så de blir bara två kakor. Perfekt för dig och mig.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 2 st
2 st
Ingredienser
Så gör du
- 1 dl jordnötter, naturella
- 1 dl cocosa, smält Detta kokosfett finns att köpa hos hälsokosten
- 1 dl casewnötter blötlagda i cirka 2 timmar
- 1 tsk agavesirap
- 1 msk pistachnötter
Mixa jordnötterna med cocosa till en jämn smet. Lägg i muffinsformar (helst av silikon) som du sedan lägger i frysen. Frys i minst 2 timmar. Under tiden blötlägger du caswnötterna i vatten. Vattnet ska precis täcka nötterna. Efter två timmar tar du fram botten och låter den tina medan du gör fyllningen. Mixa casewnötterna i en highspeed mixer tillsammans med blötläggningsvattnet. Tillsätt mer vatten vid behov. Söta med agave. Casewgrädden brer du sedan på botten. Garnera med hackade pistachnötter.