Bild på Cupcakes att variera!
Bild på Cupcakes att variera!
Bild på Cupcakes att variera!
Bild på Cupcakes att variera!
Bild på Cupcakes att variera!

Cupcakes Grundrecept att variera!

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2015-02-02 16:00

Recept på Cupcakes som går att variera i det oändliga. Lite fantasi och bakglädje är allt som behövs...

Receptet ger

ca 12
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 stora ägg eller 3 små
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • En nypa salt
  • 1 st citron saft och skal
  • 1-2 tsk Dr. Oetker vaniljarom

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • 60 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 msk citronsaft färskpressad
  • 100 g Philadelphiaost
  • 2-3 tsk Dr. Oetker Hushållsfärger valfria
  • 2-3 msk Dr. Oetker Dekoration valfri eller färska bär

Gör så här

  1. Muffins:

    Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda alla torra ingredienser. Vänd ner dem omväxlande med mjölken i äggsmeten. Droppa i din vaniljarom. Riv ner citronskal och pressa i saften från 1 citron.

    Häll smeten i dubbla muffinsformar eller silikonformar, och fyll dem till 2/3. Alternativt ställ muffinsformarna i en muffinsplåt. Grädda i 175 grader 10-12 minuter, beroende på ugn. Känn med sticka att muffinsen är klara.

     

     

    Dekoration:

    Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och philadelphiaost till en vit smet. Pressa i citronsaft, eller valfri arom, och valfri hushållsfärg och rör om.

    Skär av toppen på varje muffins, spritsa ut din topping, och garnera med valfri dekoration eller bär. Toppen på muffinsen kan du använda och lägga på som ett litet lock.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.