Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Cupcakes på mörk grundsmet

Vote
(7)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1,75 dl strösocker
  • 100 g osaltat smör
  • 3,75 dl Kunsörnen Kärnvetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 100 g mörk choklad
Frosting
  • 150 g färskost
  • 50 g osaltat smör
  • 2,75 dl florsocker
  1. Värm ugnen till 200°C (180°C för varmluftsugn) och fördela muffinsformarna på en plåt.

  2. Vispa socker och smör pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt tills smeten blir jämn.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och rör ner i smeten.

  4. Värm försiktigt mjölken i en kastrull. Hacka chokladen och låt smälta i mjölken. Det får inte koka. Rör ner chokladmjölken i smeten.

  5. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen på 200°C (180°C för varmluftsugn) i ca. 20-25 minuter. Låt svalna helt på galler innan du dekorerar dem.

  6. Frosting
    Vispa smör och florsocker krämigt. Vispa i färskosten till en slät kräm. Smaksätt din frosting med citron, vaniljsocker, kakao, kanel eller kardemumma. Eller färga frostingen i olika färger med karamellfärg. Bara fantasin sätter gränser! Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel, riven choklad eller färska frukter och bär.