Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Hallon-chokladmuffins

Milda http://www.milda.se

Vote

Räcker till 10-12 muffins

Räcker till...

10-12 muffins

Ingredienser

Så gör du

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl hallon
  • 1 dl Milda mat och bakmargarin, smält
  • 1/4 tsk salt
  • ½ dl riven choklad
Glasyr
  • 4 msk Milda Culinesse
  • 4 dl florsocker
  • 100 g Crème Bonjour Naturell
  • 1 dl hallonpuré av färska eller frysta hallon
  1. Smält Milda i mikron eller i en kastrull på spisen.

  2. Vispa äggen och sockret till ett skum. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt, riven choklad, det smälta margarinet och blanda till en tjock smet. Blanda försiktigt ner hallonen i smete.

  3. Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Grädda vid 200°C under ca 12 minuter.

  4. Blanda alla ingredienserna till glasyren och bred ut det på muffinsen när de har kallnat.