Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Hallon-chokladmuffins
Räcker till 10-12 muffins
Räcker till...
10-12 muffins
Ingredienser
Så gör du
- 3 ägg
- 1½ dl socker
- 2½ dl vetemjöl
- ½ dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl hallon
- 1 dl Milda mat och bakmargarin, smält
- 1/4 tsk salt
- ½ dl riven choklad
Glasyr
- 4 msk Milda Culinesse
- 4 dl florsocker
- 100 g Crème Bonjour Naturell
- 1 dl hallonpuré av färska eller frysta hallon
Smält Milda i mikron eller i en kastrull på spisen.
Vispa äggen och sockret till ett skum. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt, riven choklad, det smälta margarinet och blanda till en tjock smet. Blanda försiktigt ner hallonen i smete.
Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Grädda vid 200°C under ca 12 minuter.
Blanda alla ingredienserna till glasyren och bred ut det på muffinsen när de har kallnat.