Bild på Hallonmuffins

Hallonmuffins

Helena Ljunggren
sön, 2010-04-25 09:58

Hallonmuffins, gott folk, tycker jag att ni ska ta och göra idag. Hotta upp dom med lite vaniljkräm i mitten. Gör dig en stor kopp med ditt favorit-te och greppa tag i en nygräddad muffin - perfekt söndagsfika. Eller hur?

Receptet ger

12
st
muffins

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 gram mjukt smör
  • 1 st citron (rivet skal och saften)
  • 2 dl hallon
  • potatismjöl till hallonen

Gör så här

  1. 1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner det och citronsaft/skal i äggsmeten.

    2. Blanda mjöl och bakpulver och blanda i det försiktigt i smeten.

    3. Vänd ner ca 1,5 dl hallon, som du skakat lite försiktigt i en påse med potatismjöl, i smeten, spara några att lägga på toppen.

    4.Gör vaniljkrämen.

    5. Lägg en klick med smet på botten i formarna, sedan en klick med kräm och till sist ett lager med muffinsmet igen. Fyll inte hela formen utan bara 3/4 ungefär. Tryck ner några hallon på toppen.

    6. Grädda i mitten av ugnen på 180 grader i ca 15-20 minuter. Håll koll.

    7. Pudra över lite florsocker innan servering.

det står ej vad man ska göra

det står ej vad man ska göra med citron skalen ... fast jag antar att den ska ner i smeten ...

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.